Jahorina - olimpijska ljepotica


Jahorina je jedan od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu od caa. 1916 m (Vrh Ogorijelice). Ljeti pruža harmoničnu kombinaciju zelenih pašnjaka i borove šume, plavetnila neba i svježeg planinskog zraka. Zimi postaje prava olimpijska ljepotica, djelujući začaravajuće lijepo sa svojim snježnim prekrivačem visine od 1-3 metra. Prosječna visina snijega od oktobra do maja iznosi 106 cm.

Skijališta: Na raspolaganju je 20-tak km uređenih staza za alpsko skijanje, povezanih sa četiri žičare i četiri ski-lifta, ukupnog kapaciteta preko 7500 skijaša na sat, više savremenih ski-škola, ski-servisa kao i ski-rentala.

U neposrednoj blizini skijaških staza čekaju vas gril kućice sa sunčalištima na kojima ćete biti usluženi jelima sa roštilja, toplim i hladnim napicima.

Želimo vam ugodno alpsko skijanje, skijaško trčanje, sankanje, noćno skijanje i ugodnu šetnju.

Zimsko-turistička sezona zavisno od snježnih uslova počinje 15. 12. i traje do 15. 04.

U ljetnom periodu Jahorina je pogodna za visinske pripreme sportista, futinge, šetnju, berbu šumskih plodova i ljekovitog bilja. Uživajte na pikniku uz bogate planinske izvore, a potom se odmarajte u Vejo kući za odmor.